22 Aralık 2011 Perşembe

Windows Phone Özellikleri

Windows Phone 7 ve üzeri sürümler, Microsoft'un media player cihazı olan Zune’un tüm özelliklerini taşıyor. Senkronizasyon işlemi için, ActiveSync ya da Windows Mobile Device Center değil, Zune PC yazılımı kullanılıyor.

Windows Phone, XBOX Live üzerinden oyun oynamayı ve XBOX 360 üzerinden satın alınan filmleri de destekliyor. Bunun sonucu olarak, kullanıcılara bu hizmetleri telefonları üzerinden de kullanma imkanı veriyor. Fakat, XBOX Live servisi maalesef şu an için Türkiye'de hizmet vermiyor.

Bildiğiniz gibi, Windows Mobile, Microsoft Office Mobile ile birlikte geliyordu. Windows Phone da aynı şekilde Office Mobile ile birlikte geliyor ve bazı yeni özellikler içeriyor.

Ayrıca Windows Phone, Facebook, Windows Live Messenger, SkyDrive gibi hizmetlerin de içerisinde yer aldığı çok sayıda çevrimiçi (online) servisi destekliyor.

Nokia-Windows-Phone

Eski Windows Mobile uygulamaları, Windows Phone üzerinde çalışmıyor. Bunun sebebi Windows Phone 7 işletim sisteminin geliştirme aşamasında çok hızlı bir şekilde ilerlenmesi ve uyumluluk için gereken ek çabanın harcanmamış olmasıdır. Microsoft’tan Larry Lieberman “Daha fazla zaman ve kaynağa sahip olsaydık, geriye uyumluluk ile ilgili birşeyler yapma şansına sahip olabilirdik” cümlesiyle açıklıyor durumu.

Windows Phone ile eski Windows Mobile arasındaki büyük farklardan birisi de donanım tarafındaki durumdur. Eski, Windows Mobile, birbirinden farklı özelliklere sahip, değişik markaların çeşitli modelleri üzerinde kullanılabiliyordu. Farklı markaların, farklı ekran boyutları ve donanım özelliklerine sahip cihazlar üretebilmesi için Microsoft tarafında bazı şeylerin ucu açık bırakilabiliyordu. Fakat, Windows Phone 7 ile birlikte, Microsoft, bu durumu bir standarda bağladı ve Windows Phone 7 işletim sistemi ile çalışacak olan cihazlar için ekran boyutları, cihaz üzerindeki donanımsal butonlar ve benzeri konularda bu stadarda uyulmasını zorunlu kıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder