17 Aralık 2011 Cumartesi

Windows Phone Marketplace

Windows Phone Marketplace

Windows Phone Marketplace, Windows Phone uygulamalarının dağıtım ve satış hizmetlerini veren online bir mağazadır.

Uygulama mağazası kavramı çeşitli firmalar tarafından farklı platformlar için bir süredir kullanılıyor. Birçok insan, akıllı telefonlar için uygulamalar satarak yüzbinlerce Lira kazanmanın hayalini kuruyor. Bunlardan bazıları hayallerini gerçekleştirdiler bile. Bir uygulamadan yüzbinlerce Lira kazanmak kolay bir iş değil tabii ki; ama biraz yaratıcılık, estetik bir tasarım ve programlama yeteneği ile, birkaç bin TL kazanmak hiç de zor değil.

Herşey bir yana, hobi olarak programcılık ile uğraşan kişiler açısından sevdikleri işi yaparak para kazanmak için bundan daha iyi bir fırsat olamaz.

Eskiden (artık biraz yaşlandım sanırım) shareware oyunlar/programlar vardı. Uygulama geliştiriciler, ev adreslerini veya bir posta çeki hesabını vererek, uygulamaları dergiler, BBSler ve diğer çesitli yollar ile dağıtmaya çalışırlardı. Geliştiricilerin tek geliri, posta yoluyla zarf içerisinde veya posta çeki ile yapılan bağışlar (donation) olurdu.

Günümüzde, yetişkinler kadar çocuklar da basit uygulamalar ve oyunlar geliştirerek para kazanabiliyorlar ve para kazanmaları için eskisi gibi, posta veya posta çeki yoluyla para gönderme zahmetine katlanacak cömert ve nazik insanaların varlığına ihtiyaçları yok. Windows Phone ürünleri için hizmet veren Marketplace tarafından sunulan, acısız J uygulama dağıtım hizmeti ve otomatik ödeme sistemleri, son dönemlerde uygulama geliştiricilerin en sevdiği hizmetler haline geldi.

Kullanıcı kitlesi en hızlı büyüyen platform olan Windows Phone (Nokia Windows Phone’ların da katkısı ile daha da hızlanacak), aynı ivmeyle artan bir uygulama geliştirici sayısına da sahip. Geliştiriciler, fikirlerini hayata geçirip, paraya çevirmek için platformun sunduğu nimetlerden faydalanmaya başladı bile. Fırsatı kaçırmayın siz de kazanın...

Windows Phone: Dream It Build It

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder