18 Kasım 2012 Pazar

Windows Phone üzerinde Screenshot Almak


Windows Phone 7.x Serisi telefon kullananların en büyük beklentilerinden birisi ekran görüntüsü alıp kaydedebilme desteği idi. Windows Phone 8 ile birlikte artık bu destek geldi. Windows Phone 7.5 ve önceki sürümlerde telefonun ekran görüntüsü alınamıyor.

Microsoft, nihayet Windows Phone işletim sistemine screenshot alabilme özelliğini ekledi. Artık, o an ekranda olan görüntüyü yakalayıp kaydetmek mümkün. Ekran görüntüsü almak için, telefonun yan kısmındaki Power butonu ve cihazın ön kısmında yer alan Windows butonuna aynı anda basmak gerekiyor. Windows Phone 8 Emulatör üzerinde test için F7 ve F2 tuşları kullanılabilir. Bu işlem ile alınan ekran görüntüsü, Picture Hub altında Screenshots isimli albüme kaydedilecek.

Ekran görüntüsü alıp kaydetmek çok önemli değil gibi gözükse de, bir harita görselini hızlıca paylaşmak ya da bir doküman veya sunumun telefon ekranında nasıl göründüğünü göstermek için çok kullanışlı bir yöntem.

Bu özelliğin Windows Phone 8'e eklenmesi ile büyük bir eksiklik kapatılmış oldu. Ayrıca, alınan ekran görüntülerinin direkt olarak sosyal ağlarda paylaşımına da imkan sağlanmış durumda.

Windows Phone 8 ile alınmış ilk public ekran görüntüsünü de aşağıda bulabilirsiniz.


Windows Phone 7 serisi telefonlar kullananların yeni beklentisi, ekran görüntüsü alabilme özelliğinin 7.8 güncellemesi ile birlikte mevcut cihazlar için de sunulması. Bu güncelleme çıkana kadar http://winsupersite.com/article/windowsphone75/windows-phone-75-screenshots-141063 linkindeki bilgilerden faydalanmak mümkün.

Son olarak Windows Phone değil de Windows 8 üzerinde ekran görüntüsü alıp kaydetmek istiyorsanız buradaki bilgi işinize yarayacaktır.

Linkler: #1 #2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder