18 Kasım 2012 Pazar

Windows Phone ConnectionSettingsTask Kullanımı

ConnectionSettingsTask sınıfını kullanarak Bluetooth, WiFi, Mobil Bağlantı (3G/EDGE) ve Uçuş Modu ayarlarına ait ekranlar açılabilir. Bu sınıftan faydalanmak için öncelikle Microsoft.Phone.Tasks isimalanı kod sayfasına eklenmelidir.

ConnectionSettingsTask cTask = new ConnectionSettingsTask();
cTask.ConnectionSettingsType = ConnectionSettingsType.Bluetooth;
cTask.Show();

Yukarıdaki kod bloğunu kullanarak Bluetooth ayarları için gerekli ekranın kullanıcının karşısına açılması sağlanabilir. Bu ayarları programatik olarak değiştirmek mümkün değil. Yalnızca kullanıcıyı ilgili ekrana yönlendirebiliyoruz. Ayarı açmak, kapatmak ya da değiştirmek tamamen kullanıcının kendisi tarafından gerçekleştiriliyor.

Örnek kod bloğunda ConnectionSettingsType enum'ı içerisinde yer alan Bluetooth seçeneği kullanıldı. Kullanabileceğiniz diğer seçenekleri de barındıran tam listeyi aşağıda bulabilirsiniz.
  • AirplaneMode (Uçuş Modu)
  • Cellular (GSM Bağlantısı)
  • WiFi (Kablosuz Ağ Bağlantısı)
  • Bluetooth
WiFi AçKapa uygulaması buradakine benzer kodlar kullanılarak Açık Akademi öğrencilerimizden Çağlar Tecim tarafından geliştirilmiştir.

1 yorum:

  1.  Rize has architected, designed and developed many portal, internet and intranet applications for large organizations in diverse industry areas.

    YanıtlaSil