26 Ocak 2012 Perşembe

Windows Phone Piyasa Lideri Nokia

Pazara geç girmesine rağmen Nokia, şu anda Windows Phone pazarında lider duruma geldi.

Bilindiği gibi Windows Phone platformu, Microsoft'un büyük ümitler bağladığı ve yatırım yaptığı bir alan. Bu platform artık emeklemekleme dönemini tamamladı ve koşu öncesi hızlı yürüme dönemine girdi.

Windows Phone beklenen ilgiyi göremiyordu ama Mango güncellemesi ile bir anda ilgi odağı oldu. Hemen arkasından Nokia’nın pazara girişi bu ilginin hızla artmasını sağladı.

Mango öncesinde, en çok satan Windows Phone, HTC oldu. Yüzde 55’lik oran ile liderliği HTC alırken, takipçisi Samsung %28 ve üçüncü sıradaki LG, yüzde 12 pazar payına ulaştı.

Oranlar

Geçtiğimiz Ekim ayında, ikinci nesil Windows Phone cihazlar satışa çıktı. Bu cihazlar Mango işletim sistemi ile birlikte geldi. Nokia da diğer telefon üreticileri ile birlikte telefonlarını pazara sürdü. Öncelikle, Lumia 800 ve Lumia 710 modelleri satışa çıktı.

Bu modeller çıkar çıkmaz Nokia pazarın yüzde 45'ine hakim oldu. Önceki neslin lideri HTC’nin payı yüzde 40'a düştü. Samsung ise yüzde 12'lere kadar indi. LG, henüz yeni nesil bir model sunmadı ve listeye giremedi.

Şu ana kadarki gelişmelerden yola çıkarak, Windows Phone platformunda HTC ve Nokia’nın başı çekeceğini söyleyebiliriz.

Kaynak: ShiftDeleteNET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder