31 Ocak 2012 Salı

Windows Phone 8, Windows Phone 7 Uygulamalarını çalıştırabilecek

image

Son günlerde Windows Phone ile ilgili olarak birbiri ile çelişkili çok sayıda paylaşım görüyorum. En yoğun olarak da Windows Phone 8’in Windows Phone 7 ile uyumlu olup olmayacağı konusu tartışılıyor.

Eldar Murtazin (Mobile Review yazarı), bir tweet gönderip ortalığı karıştırdı. Windows Phone 8 ve Windows Phone 7’nin uygulama seviyesinde uyumlu olmayacağını ve tüm uygulamaların yeniden kodlanması gerekecegini yazan Murtazin, WP8’in Metro Arayüz kullanan farklı bir işletim sistemi çekirdeği kullanılacağını da ekledi.

Bu konuda Microsoft’tan bir açıklama geldi. Windows Phone Geliştirici Deneyimi Müdürü Brandon Watson, Eldar Murtazin’in gönderdiği tweet’e aşağıdaki gibi bir yorumda bulundu:
“Mix11 açılış konuşmasını (keynote) tekrar izleyin. Bu konuda çok açıktık. Bugün yapılan bütün uygulamalar, bir sonraki ana Windows Phone sürümünde de çalışacak.”

Bu cevap, herkesi rahatlatsa da, şimdi Windows Phone 8 ile birlikte bir çekirdek değişimi yaşanıp yaşanmayacağı konusu merak ediliyor. Elbette Windows’u düşünecek olursak, Microsoft’un bugüne kadar uyumluluk konusunda oldukça deneyimli olduğunu söyleyebiliriz. Windows Phone işletim sisteminin yeni sürümlerinde de Microsoft bu tecrübelerinden faydalanarak uyumluluğu sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder