28 Şubat 2012 Salı

Windows Phone Türkiye’ye ne zaman geliyor?

MWC‘nin başlamasıyla birlikte, bomba haberler birbiri ardına gelmeye başladı. Windows Phone çok yakında Türkiye’de raflarda yerini alacak. Bildiğiniz gibi Microsoft Türkiye ve Nokia Türkiye uzun zamandır sessizliklerini koruyorlardı. Nihayet, Windows Phone Müdürü Joe Belfiore beklenen haberi verdi.

image

Geliştirici blogunda bugün yayınlanan yazıda birçok ülke ile birlikte Türkiye’nin de adı geçiyor. Bahsi geçen ülkelerde Marketplace önümüzdeki aylarda açılacak ve geliştiriciler kendi bölgelerine özel Marketplace üzerinde uygulamalarını yayınlayabilecek. Yakında Marketplace ile buluşacak ülkelerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Bahreyn, Bulgaristan, Çin, Kosta Rika, Hırvatistan, Estonya, İzlanda, Irak, İsrail, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Katar, Romanya, Suudi Arabistan, Slovakya, Slovenya, Tayland, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Venezüella, Vietnam

Listedeki ülkelerde Nokia Lumia 610‘un piyasaya öncülük edeceği söyleniyor. Ülkemizde de öncülerin Nokia ve HTC olması bekleniyor.

Bu son gelişmelerin ardından ülkemize özel Marketplace üzerinde TL ile uygulama satabilecek ve kullanıcılar uygulama alabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder