12 Eylül 2012 Çarşamba

Windows Phone 7 Emulator Goruntuleme Sorunlari

Windows Phone uzerinde calisirken Emulator’unuzde frame’ler arasi navigasyon gecislerinde goruntuleme sorunlari yasiyorsaniz bir kac kucuk referance ayarlamasi ve ekleyeceginiz/degistireceginiz kod yardimiyla bu sorunu asabiliyorsunuz.



Ozelliklede, Intel HD Graphics 4000′ de ve buna benzer bircok Nvidia grafik işlemcisine ait grafik kartlari uzerinde Windows Phone 7 Emulator goruntuleme sorunu yasayabilirsiniz. Uygulamanizi calistirdiginizda asagidaki gibi benzer bir goruntuyle yani frame’ler arasi gecis yaptiginizda uygulamanizdaki frame’lerin birbirine karismasi gibi bir sorunla karsilasiyor olabilirsiniz.













Peki bu sorunu onleyebilmemiz icin ne yapmamiz gerekiyor.
Tabiki de oncelikle Windows Phone Silverlight Toolkit ile ilgili dosyayi download etmemiz gerekiyor.
Windows Phone Silverlight Toolkit Download linki icin : http://silverlight.codeplex.com
Ilgili Silverlight For Windows Phone Toolkit.MSI dosyasini indirip calistirdiktan sonra artik Visual Studio 2010 Express For Windows Phone tarafinda projenize Solution Explorer penceresinde References uzerinde sag tus yardimi ile Add Reference… tikliyoruz.

















Acilan pencereden  .Net sekmesi adi altindaki: Microsoft.Phone.Controls.Toolkit ‘i referans olarak projemize gosteriyoruz.
Simdi yapmamiz gereken islem ise su olacak;
Uygulamanizin icerisinde bulunan App.Xaml ‘e ait olan kodlarimizi yazacagimiz App.Xaml.Cs icerisinde InitializePhoneApplication() ‘a ait olan metodun icerisine gelelim ve degistirmemiz gereken kodu buraya ekleyelim.
Metod icerisinde bulunan kodlar soyledir :
private void InitializePhoneApplication()
{
if (phoneApplicationInitialized)
return;
RootFrame = new PhoneApplicationFrame();
RootFrame.Navigated += CompleteInitializePhoneApplication;
RootFrame.NavigationFailed += RootFrame_NavigationFailed;
phoneApplicationInitialized = true;
}
Burada gormus oldugunuz Frame’lerle ilgili olan RootFrame = new PhoneApplicationFrame() kodunu tamamen kaldirip yerine RootFrame = new TransitionFrame() kodunu tanimlamamiz gerekiyor. Kod blogunuz asagidaki gibi duzenlemeniz gerekiyor.
private void InitializePhoneApplication()
{
if (phoneApplicationInitialized)
return;
RootFrame = new TransitionFrame();  
RootFrame.Navigated += CompleteInitializePhoneApplication;
RootFrame.NavigationFailed += RootFrame_NavigationFailed;
phoneApplicationInitialized = true;
}
Ardindan projenizi yeniden calistirmaya basladiginizda artik frame’ler arasi gecislerde sorun yasamayacaginizi ve goruntulerin duzelmis oldugunu gorebileceksiniz.













Keyifli Calismalar Dilerim.

1 yorum:

  1. Microsoft's Windows Phone operating system intends to steal some of the two mobile giants' users away with its critically acclaimed and uniquely designed interface.

    Windows Phone Development

    YanıtlaSil